Dolar ne kadar? (26 Ağustos 2016)

Fed Başkanı Yellen'ın faiz artırımı için şartların güçlendiğini belirtmesinin ardından 2,94'ün üzerine çıkan dolar, 2,93'ün üzerinde dengelendi.

Dolar ne kadar? (26 Ağustos 2016)

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen Jackson Hole sempozyumu kapsamında yapacağı konuşmada son aylarda faiz artırımı ihtimalinin arttığı mesajı verdi. 

"KADEMELİ ARTIŞ" VURGUSU

Yellen, "İstihdam piyasasında devam eden güçlü hareket ve ekonomik aktiviteyle enflasyon görünümü doğrultusunda son aylarda faiz artış ihtimalinin arttığına inanıyorum" dedi.

Kritik açıklamalar sonrası 2,9497 seviyesine kadar yükselen dolar, 2,9235 seviyelerine kadar gerileyerek 2,93'ün üzerinde dengelendi.

FED BAŞKANI YELLEN: FAİZ ARTIRIMINI DESTEKLEYEN ETKENLER SON DÖNEMDE GÜÇLENDİ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, ülkesinde faiz artırımını destekleyen etkenlerin son aylarda güç kazandığını vurguladı. 

ABD'nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole'da düzenlenen uluslararası merkez bankaları konferansında konuşan Yellen, beklendiği gibi ABD'de faizlerin ne zaman yükseleceğine ilişkin bilgi vermedi.

Konuşmasında, "ABD'de faiz artırımını destekleyen etkenler son aylarda güç kazandı" diyen Yellen, böylece Fed'den bu yıl içinde faiz bir artışı gelebileceğine ilişkin beklentileri de desteklemiş oldu.

Ancak Yellen, faiz artırımları için belirledikleri hedeflerin oldukça geniş bir aralığı kapsadığınada işaret ederek, ekonomide oluşabilecek şokların bu hedeflerde de değişikliğe neden olabileceğinin de altını çizdi.

Konuşmasında faiz artırımında yüksek oranlar yerine, daha önceden de belirttiği gibi kademeli artışların uygun olacağı görüşünü yineleyen Yellen, ekonomideki büyüme hızının, hedefledikleri istihdam ve büyüme düzeylerine yaklaştığını vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...