Dolar bugün kaç TL? (3 Şubat 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 3 Şubat 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Dolar kuru, düşüş eğilimini sürdürerek 7,12 seviyesine geriledi.

Dolar bugün kaç TL? (3 Şubat 2020 dolar - euro fiyatları)

Dün günün ilk yarısında 7,10'un altına kadar çekilmesine karşın günü 7,20 seviyelerine yakın kapatan dolar/TL'de bu sabah yatay bir seyir hakim.

Kur, bugün ocak ayı enflasyon rakamlarının ardından 7,17'den el değiştiriyor. /TL ise hafif gevşeyerek 8,62 seviyelerinde seyrediyor.

Bununla birlikte, ABD'de büyüme dinamiklerinin Avrupa'ya göre daha iyi olması nedeniyle dolar küresel değerlenirken dolar endeksi 91 puanın üzerine çıkarak son 2 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Uzmanlar, yönetiminin piyasa dostu adımları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını önceleyen sıkı para politikası duruşunun etkisiyle, Türk lirasındaki değer kazancının enflasyondaki yükselişe karşın sürdüğünü bildirdi.

Bugün açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta aylık yüzde 1,68 ve yıllık yüzde 14,97 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın enflasyondaki risklere dikkati çektiği son konuşmasında, sıkı para politikası duruşunun enflasyon hedefleri sağlanana kadar devam ettirileceğini kaydettiğini anımsatan uzmanlar, bu nedenle bugünkü verilerin fiyatlamalar üzerindeki etkisinin sınırlı kaldığını söyledi.

Uzmanlar, bugün ABD'deki teşvik paketi ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

VİDEO: /TL'DE DÜŞÜŞ SÜRECEK Mi?

Sayfa Yükleniyor...