Dolar durmuyor

Dolar/TL 2,33 ile yeni tarihi yüksek seviyesini gördü.

Dolar durmuyor

Dün 2,3050 liralık rekor seviyeye ulaşan dolar, bugüne 2,2940 liradan başladıktan sonra yeniden 2,33 lirayı görerek yeni tarihi yüksek seviyeye ulaştı.

SEPETTE YENİ REKOR
Sepet bazında TL (yüzde 50 dolar, yüzde 50 Euro) ise 2,7410 ile rekor kırdı. Euro da 3,1737 liraya kadar yükselerek tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA
Merkez Bankası'nın dün piyasaya doğrudan döviz satarak müdahalesine rağmen dolar/TL kurunun tarihi zirvesini test etmesinin ardından piyasalar, Merkez'in yeni bir adım atıp atmayacağını takip edecek. Bankacılar, Merkez'in piyasada 3 milyar dolar civarında döviz satış yapmış olabileceğini hesaplarken bugün yeniden doğrudan müdahale olabileceğini belirtiyorlar.

'FAİZ ARTIRMALIYDI'
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Merkez Bankası'nın atması gereken adım faiz artışıydı. Bu adımı atmayıp düşük faizle doğrudan müdahale yapması olumlu sonuç getirmedi. 2011'deki son müdahale, büyük bölümü ilk gün olmak üzere, dört gün sürmüştü. Bugün de benzer şeklinde bir müdahalesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak atılması gereken asıl adım düşük kalan faizlerin artırılmasıdır. Geri kalan adımlar ancak geçici çözümdür" dedi. 

ERKARA: MERKEZ BEKLENMELİ
İş Yatırım Hazine Uzman Yardımcısı Aras Erkara, “Merkez Bankası’nın atabileceği birkaç adım var. Faiz artırımı bundan biri. Çok büyük faiz artırımı gelmesini beklemiyorum. Altın rezervlerini swaplayarak yurtdışında farklı müdahalelere gidebilir. Yatırımcılar burada 2,30 seviyesinin kritik seviye olduğu ortaya çıktı. 2,27’de de kritik eşik” dedi. Erkara, “İşlerim spekülatif olup olmadığını söylemek güç. Bu açıdan Merkez Bankası’ndan gelecek açıklamaları takip etmek önemli. İki haftaki açıklamalar oldukça önemli olacak” dedi.

Sayfa Yükleniyor...