Dolar düşüyor, ABD bakıyor

Dolar Mart'tan bu yana Euro karşısında yüzde 16 değer kaybetti. Dolardaki serbest düşüş konusunda kimsenin sorumluluk almak istemediği belirtiliyor.

Dolar düşüyor, ABD bakıyor

Forbes dergisinin internet sitesinde yer alan bir analizde, doların 14 ayın en düşük seviyesine gerilediğine dikkat çekiliyor.

Analizde,, "Dolardaki serbest düşüş konusunda kimse sorumluluk almak istemiyor. Fed Başkanı Bernanke'ye dolar sorulduğu zaman topu Hazine Bakanı Geithner'e atmayı tercih etti. Geıthner ise, kriz döneminde dolara güvenin sürdüğünü iddia ediyor.

Mart'tan bu yana doların Euro karşısında yüzde 16 değer kaybettiğini göz ardı eden Geithner, kronikleşen bu sorun ile ilgili adım atmaktan kaçınıyor.

Başkan Barack Obama ise, eski siyasi retoriği yineliyor ve 'ABD'nin güçlü dolar politikası devam ediyor' demekten öteye geçemiyor" ifadesi yer alıyor.

yönetiminin dolara karşı bu kayıtsızlığının büyük bir tehlike olduğu ifade edilen analizde, "Piyasalar da dolardaki düşüşten duydukları rahatsızlığı göstermeye başladı. 1,50 psikolojik sınırını da aşan Euro/dolar paritesi, Wall Street'i daha temkinli hareket etmeye zorluyor" deniyor.

Sayfa Yükleniyor...