Dolar fiyatları ne kadar (3 Ağustos 2016)

Fed'in faiz artışlarının kısa vadede olmayacağı izlenimi ve dolarda küresel bazda yaşanan değer kaybı ile 3 sınırındaki seyrini sürdüren kur, enflasyon verisinin ardından 3 seviyesini aştı. Peki dolar fiyatları ne kadar oldu? Dolarda son durum ne?

Dolar fiyatları ne kadar (3 Ağustos 2016)

Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle bir süredir sert satış baskısı altında kalan kur, geçen hafta itibarıyla tepki alımları, küresel bazda doların değer kaybı ve yeni pozisyonla yönünü aşağı çevirmişti. 

Dün güne yatay başlayan ve en düşük 2,9822, en yüksek 3,0032 seviyelerini gören dolar/TL, günü 2,9912'den tamamlamıştı. Bugüne düşüşle 2,99 sınırından başlayan dolar/TL, temmuz ayı enflasyon verisinin piyasa beklentisinin üzerinde gelmesinin etkisiyle 3,0209'a kadar yükseldi. 

Analistler, küresel piyasalarda risk iştahının azalması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün gelişmekte olan ülke para birimlerine negatif yansıdığını belirterek, yurt içinde temmuz ayı enflasyon verisinin yüzde 1,16 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin ardından TL'deki satış baskısının arttığının gözlendiğini ifade ediyor.

Bankacılara göre darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu indirim için gözden geçirmeye alan Moody's'in 5 Ağustos'taki kredi notu olası gözden geçirmesi ve ABD'de cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri haftanın iki yön belirleyici gelişmesi olacak.

Sayfa Yükleniyor...