Dolar güne nasıl başladı? (Dolar kaç para oldu?)

Hafta başında yaşanan sert satış baskısı ardından sakin seyir izlenen kur ve faizde küresel piyasalar iç siyaset takip edilecek.

Dolar güne nasıl başladı? (Dolar kaç para oldu?)

Hafta başında Çin'de yavaşlayan büyümenin küresel büyüme endişelerini de tetiklemesi ile yaşanan sert satış baskısı ardından sakin seyir izlenen kur ve faizde bugün küresel piyasalar ve iç siyaset takip edilecek.

Geçen hafta tarihi zirve olan 3 seviyesini test eden, ardından 2.90'a doğru gerileyen dolar/TL geçen haftayı 2.92'nin hemen altında tamamlamıştı.

Dolar/TL bu hafta da Çin endişeleriyle Pazartesi günü 2.98'i aştıktan sonra dün dünü 2.92'nin hemen üzerinde tamamladı.

Kur bu sabah 2,93'ün üzerinde işlem görüyor.

Euro ise saat 09.37 itibariyle 3.3440 liradan işlem görüyor.

PİYASALAR ERKEN SEÇİMİN SONUCUNA ODAKLANACAK
Haziran ayında gerçekleşen ve AK Parti'nin on yılı aşkın süredir devam eden tek parti hükümeti statüsünü kaybettiği seçimler 1 Kasım'da yenilenecek. Piyasalar da yeni seçimin nasıl sonuçlanacağına odaklanacak.

İç ve dış güvenlik endişelerinin arttığı ve ABD'nin 10 yıl aranın ardından faiz artışlarına hazırlandığı ve TCMB'nin faiz tarafında bir adım atmak için ABD Merkez Bankası'nı (Fed) bekleyeceğine işaret ettiği bir dönemde yaşanan seçim dönemi ise siyasi belirsizlik nedeniyle TL'yi baskılayan ana unsurlar olmaya devam ediyor.

Yeni seçim sonuçlarının Haziran seçimlerine göre anlamlı bir değişim göstermemesi ihtimali ise sürecin uzayarak ekonominin uzun bir süre siyasi gündemin arkasında kalması endişelerini beraberinde getiriyor.

Fed'in ilk faiz artışına yönelik beklentilerin son birkaç günde yaşanan küresel piyasa hareketlerinin ardından zayıflaması ise gelişmekte olan piyasalara nispeten olumlu yansıyor.

Küresel finans piyasalarındaki çalkantı ve küresel ekonominin Çin öncülüğünde yavaşladığına yönelik artan kaygılar Fed'in faiz artırma planlarını tehlikeye sokarken, ABD'de ilk faiz artışının Eylül ayında yapılmasını da giderek daha olanaksız hale getiriyor.

Sayfa Yükleniyor...