Dolar haftaya nasıl başladı?

ABD Merkez Bankası Fed'in, Aralık'ta faiz artırım olasılığını artırmasıyla dolar/TL'de yukarı baskı sürüyor. Borsa ise güne yüzde 0,09 primle 82 bin puandan başladı.

Dolar haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 10 yıl aradan sonra ilk faiz artışını Aralık ayında yapılabileceğine ilişkin tahminlerin kuvvetlenmesiyle birlikte 2.91'in hemen üzerinde güne başladı.

Cuma gün içinde 2.85 civarında işlem gören, ABD istihdam verisi ardından 2.92'yi aşmıştı. Dolar/TL bu sabah ise 2,92'nin üzerinde seyrediyor.

Piyasada 1 Kasım seçimlerine ilişkin resmi sonuçların bu hafta açıklanması ardından başlayacak milletvekili yeminleri ve yeni hükümetin kurulma süreci takip edilecek.

Bankacılar başkanlık sistemi başta olmak üzere siyasilerden önümüzdeki döneme ilişkin açıklamaların yakından izleneceğini belirtiyorlar. TL geçen hafta başında seçim sonuçları nedeniyle dolar karşısından elde ettiği yüzde 5'lik değer kazancını kar realizasyonu, ABD Merkez Bankası belirsizliği ve başkanlık sistemi tartışmaları nedeniyle haftanın kalanında koruyamadı.

BORSA YATAY

Borsa ise geçtiğimiz hafta açıklanan olumlu ABD tarım dışı istihdam verisi ve dolarda yaşanan artışla beraber yeni haftaya baskılanarak yatay açıldı.

BIST100 endeksi güne yüzde 0,09 primle 82 bin puandan başladı.

Sayfa Yükleniyor...