Dolar haftaya sakin başladı

Dolar haftanın ilk işlem gününde 1,67 sınırında işlem görüyor. Euro/dolar paritesindeki hareket kurun yönünü belirleyecek.

Bankacılar dolar/TL’de Euro/dolar paritesinin takip edilmeye devam edileceğini, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) “kısa süre içerisinde gelebilecek somut açıklamaların” yakından izleneceğini belirttiler.

Haftanın ilk işlem gününde yurtdışı piyasaların iç piyasalara yön vermeye devam edeceğini belirten yerli bir bankanın döviz masası yönetici, “Euro/dolar paritesinin dolar/TL üzerinde etkili olmaya devam etmesini bekliyoruz. Euro/dolar paritesinde aşağıda 1,2850 seviyelerinin kırılması iç piyasada yukarı yünlü baskı yaratacaktır. Faiz cephesinde ise nispeten daha sakin seyir bekliyoruz; yüzde 15.50 bileşik seviyelerinde yatay seyir bekleniyor. İçeride enflasyon raporu dışarıda ABD ikinci el konut satışları izlenecek veriler arasında yer alıyor” dedi ve ekledi: “IMF ile ilgili gelişmeler yakından izleniyor. Kısa süre içerisinde gelebilecek somut açıklamalar piyasada bir miktar da olsa etkili olacaktır.”

Bankalararası piyasada Cuma günü spot kapanışta 1,6740/75 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bugün ilk işlemlerde 1,6710/60 seviyesinden güne başladı.

Tahvil/bono piyasasında 3 Kasım 2010 vadeli gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi, Cuma günü spot kapanışta yüzde 15.45, valörlüde ise yüzde 15.34 oldu. Cuma günü işlem hacmi 1.89 milyar lira olmuştu. Aynı tahvilde bugün tezgahüstü işlemlerde bileşik faiz yüzde 15.24/15.28 seviyesinde güne başladı.

Sayfa Yükleniyor...