Dolar iki günde 10 kuruş eridi

Artan global risk iştahıyla dolar 1,73'ün de altına indi.

Dolar iki günde 10 kuruş eridi

Pazartesi günü 1,8250 ile tüm zamanların zirvesine çıkan dolar gelen olumlu haberlerle yönünü aşağı çevirdi.

Bankalararası piyasada dolar son 5 çeyrektir zarar açıklayan Citigroup'un ilk çeyrekte kâr açıklayacağı yönündeki beklentilerin yatırımcı güvenini artırmasıyla artan global risk iştahına paralel 1,73 liranın altına kadar indi.

Dolar 1,7240' liraya kadar geriledi. Böylece dolar lira karşısında iki günde 10 kuruş eridi.

Bankacılar, Euro/dolar paritesinin 1,27 seviyesinin üzerinde seyretmesi durumunda, dolar/TL kotasyonlarındaki düşüşün devam edebileceğini söylediler.

Yabancı bir bankanın döviz masası yöneticisi, "Piyasa sabah satıcılı başladı. Ayrıca Euro- dolar paritesi 1,27 seviyesinde. Dow Jones vadeli işlemleri de alıcılı açılışa işaret ediyor. Tüm bu gelişmelerin etkisiyle dolar/TL kotasyonları 1,73'lere kadar geriledi. Euro/dolar paritesi 1,27 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ederse, dolar/TL'de daha düşük seviyeleri görebiliriz" dedi.

BORSADA YATAY SEYİR
Borsa günü 32 puanlık düşüşle 23 bin 282 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 0.14 olarak gerçekleşti.

    Ekspres Yatırım araştırma direktörü Bülent Şengönül, "Kısa vadede endeksten bugüne paralel olarak yatay veya hafif  pozitif bir eğilim bekleyebilir. Sanayi üretimi ve daralma verilerinin olumsuz yönde gelmesi, yeni para girişin olmaması ve  IMF anlaşmasının belirsizliğinin devamı ile İMKB'de dışarıya göre daha zayıf bir seyir izledik" dedi.

Sayfa Yükleniyor...