Dolar ne kadar? (6 Temmuz dolar fiyatları)

Gelişmekte olan ülke paralarındaki harekete paralel yönünü yukarı çeviren dolar/TL 3,63'ü gördü. Euro da 4,13'ü aştı.

Dolar ne kadar? (6 Temmuz dolar fiyatları)

Nisan ortasından beri 3,50 civarında dalgalandıktan sonra hafta başında yükselişe dolar/TL ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları ardından 3,62'nin üzerinde hareket ediyor.

Bu sabah 3,63'ü gören dolar/TL kuru böylece nisan ayından beri en yüksek seviyeye gelmiş oldu.

Yönünü yukarı çeviren euro da 4,13'ün üzerine kadar yükseldi. 

Döviz piyasasında gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik satış dalgası etkili oluyor. Piyasalarda jeopolitik gelişmeler ve küresel piyasaların takip edilecek.

Dolar ne kadar? (6 Temmuz dolar fiyatları) - 1 Yılbaşından bugüne gelişmekte olan para birimlerindeki değişimler

Hafta başından beri ABD tahvil getirilerindeki yükseliş ve dolardaki değer kazancı gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde satış baskısı yarattı. Dolar/TL dün 19 Mayıs'tan beri ilk kez 3,61'in üzerini görmüştü.

Fed toplantı tutanaklarında ABD'de faiz artışlarının gelecekte nasıl olacağına dair bir görüş birliği olmadığının görüldü.

Dolar ne kadar? (6 Temmuz dolar fiyatları) - 2

Analistler, Fed'in toplantı tutanaklarının bilanço küçültmeye ilişkin yeni bir ipucu vermemesinin ardından küresel piyasaların karışık bir seyir izlediğini ve artan dolar talebine bağlı olarak özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerinde düşüşlerin görüldüğünü ifade etti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,60-3,62 bandı üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 3,70 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 3,57 seviyesinin destek olarak öne çıkacağını söyledi.

DOLARDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Sayfa Yükleniyor...