Dolar kaç TL? (25 Haziran 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 25 Haziran 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kaç TL? (25 Haziran 2020 dolar - euro fiyatları)

Uluslararası piyasalarda artan corona virüs vakalarıyla birlikte riskten kaçış hareketleri doların değerini yükseltirken dolar/TL'de bir süredir sakin seyir hakim.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bugün dolar/TL 6,85'ten el değiştirirken euro/TL 7,68 düzeyinde seyrediyor. 

MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 8,25'te bıraktı.

Yabancı ekonomistler, genel olarak politika faizinde 50 baz puanlık indirime gitmesini öngörürken Türkiye'deki analistler bankanın 25 baz puan faiz indirime gitmesini bekliyordu.

Merkez Bankası, salgın sürecinde 2,5 puan faiz indirirken, son dokuz toplantısında ise 15,75 puan faiz indirimi gerçekleştirmişti. 

ABD'de corona virüs vakalarındaki artış ve ABD ile Avrupa arasındaki ticari gerilimin risk iştahını düşürmesiyle birlikte dün başlayan satış dalgası bugün de devam ediyor.

IMF'in küresel ekonomiye ilişkin öngörülerini aşağı yönlü revize etmesi de satışları destekledi. New York borsaları dün yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederken bu sabah saatlerinde ABD vadelilerinde de kayıplar sürüyor.

Yeni tip corona virüse (Covid-19) ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade eden uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,80-6,87 bandının öne çıktığını kaydetti.

VİDEO: DÜĞÜNLERDE TAKILAN SURİYE ALTINI NASIL ANLAŞILIR?

Sayfa Yükleniyor...