Dolar kuru bugün kaç TL? (22 Nisan 2021 güncel dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün kaç TL? (22 Nisan 2021 güncel dolar - euro fiyatları)

, birçok para birimi karşısında düşüş yaşarken, Türk Lirası'nın negatif ayrıştığı gözlendi.

Küresel piyasalarda doların birçok gelişmiş ve gelişen ülke para birimi karşısında değer kaybettiği görülürken, Türk Lirası ise kayıplarıyla negatif ayrışıyor. 

Hafta başında 8,03 seviyesine inen ancak aşağı yönlü harekette zorlanan dolar/TL güne yükselişle başlamasının ardından 8,29-8,31 bandında işlem görüyor.

/TL ise bir ayın en yüksek seviyesi olan 10,0816'yı görmesinin ardından 9,98'lerden alıcı buluyor.

Dolar endeksi, 31 Mart'ta başlayan düşüş serisine salı günü son vermesinin ardından dün yine düşüş kaydederken, bugün de 91,0-91,2 dar bandında hareket ediyor. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 artışla 1,2045 seviyesinde alıcılı buluyor.

Uzmanlar, artan yeni tip corona virüs vaka sayıları ve sıkılaştırılan tedbirlerin yanı sıra Ukrayna'daki gelişmeler ve ABD-Rusya geriliminin Türk lirası varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

ECB, FAİZ VE "PANDEMİ VARLIK ALIMI MİKTARINI" SABİT TUTTU

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda, faiz oranları ve Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) toplam büyüklüğünde değişikliğe gitmedi.

ECB'den yapılan açıklamada, yönetim konseyinin, bugünkü toplantısında, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizinin sıfır, mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit bırakıldığı bildirildi.

Piyasada ECB'nin faiz oranlarında ve PEPP'in toplam büyüklüğünde bir değişlik beklenmiyordu.

Bankanın, Varlık Alım Programı çerçevesinde aylık net alımların faiz politikasının destekleyici etkisini güçlendirmek için gerektiği sürece devam ettirilmesinin beklendiğine yer verilen açıklamada, alımların bankanın faiz oranlarını artırmaya başlamadan kısa bir süre önce sona ereceği öngörüldü.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

ARŞİV: BAKAN ELVAN'DAN 128 MİLYAR DOLAR AÇIKLAMASI

Sayfa Yükleniyor...