Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ağustos 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 1 Ağustos 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ağustos 2019 dolar - euro fiyatları)

Fed'in faiz indirimi kararının ardından Fed Başkanı Powell'ın gelecek yıl indirim beklentilerini azaltmasıyla dolarda yükseliş görüldü.

TRUMP, 25 BAZ PUAN FAİZ İNDİREN FED'E YİNE ÇIKIŞTI: HAYAL KIRIKLIĞI!

Bankalararası piyasada dolar/TL, karar sonrası 5,59 civarında işlem görüyor. Kur dün gün içinde 5,51'li seviyelere kadar gerilemişti. 

Fed, dünkü kararında  faizi çeyrek puan düşürerek 11 yıl sonra ilk kez indirime gitti. 

Euro/TL de 6,18 civarında seyrediyor. 

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ağustos 2019 dolar - euro fiyatları) - 1

Fed, beklendiği gibi fonlama oranını yüzde 2,00 – 2,25 aralığına çekti. Böylelikle uyguladığı sıkı para politikasından uzaklaşmış oldu. Toplantı metninde faiz indirimine gidilmesinin nedeni olarak ise küresel gelişmeler ve zayıf enflasyon gösterildi.

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ağustos 2019 dolar - euro fiyatları) - 2

Toplantı ardından konuşan Fed Başkanı Powell ise karışık mesajlar verdi. Powell faiz indiriminin genişlemeci politikaların başlangıcı olmadığını, ancak faiz indirimlerinin devam edebileceğini söyledi. Ayrıca "Bir daha hiç faiz artırmayacağımızı varsaymayın" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, Powell'ın açıklamalarının gelecek dönem para politikası ile ilgili belirsizlikleri artırdığını belirterek, buna bağlı olarak dolar endeksinin 98,9 ile Mayıs 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıktığını bildirdi.

Dolar/TL için 5,60'ın üzerinde kalıcı olunması durumunda 5,63 seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran uzmanlar, 5,54'ün ise destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

VİDEO: FED BAŞKANI POWELL NEDEN KAFALARI KARIŞTIRDI? 

Sayfa Yükleniyor...