Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları)

Hafta başından bu yana tarihi zirvelerini yenileyen döviz kurlarında düşüş hakim. Dolar hafta içerisinde 7,8555 ile tarihi seviyesini görmüştü. Bugün ise 7,65'lere kadar gerileyen dolar kuru 7,73 seviyesinde yer alıyor. Dolar - euro kaç TL? 1 Ekim 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları)

Hafta içerisinde 7,8555 ile tüm zamanların en yükseğini gören dolar/TL, dünden bu yana düşüşte.

Dün 7,80'in altına inerek 7,73 seviyelerine kadar gerileyen dolar kuru, bugün 7,65'e kadar geriledi. Kur, şu dakikalarda 7,73'te yer alıyor.

Euro/TL ise sabah saatlerinde 8,99 - 9,01 seviyelerine kadar gerilerken şu dakikalarda 9,10'da bulunuyor.

Dolar endeksi düşüş eğilimini sürdürerek 93,6'ya geriledi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,1734 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler,  yönetiminin birbiri ardına attığı normalleşme adımlarının Türk lirası varlıkları desteklediğini belirterek, piyasalardaki pozitif seyrin devam etmesinin beklendiğini kaydetti. 

BİR BAKIŞTA PİYASALARDAKİ HAREKETLİLİK SONRASI 5 GÜNDE ATILAN ADIMLAR

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları) - 1 Beş günde beş hamle

EYLÜL AYINDA HANGİ YATIRIM ARACI KAZANDIRDI?

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları) - 2 Eylül 2020'de yatırım araçlarının performansı

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinin, yurt dışında dünya genelinde açıklanacak eylül ayı imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti.

Jeopolitik gelişmeler, yeni tip corona virüs aşısı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu dile getiren analistler, veri gündeminde ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticiler Endeksi verilerinin öne çıktığını bildirdi ve yurt içinde atılan normalleşme adımlarının Türk lirası varlıkları desteklediğini ifade etti.

EKİM AYINDA VERİ GÜNDEMİ YOĞUN

Ekim ayında veri takvimi yine yoğun olacak. Ekim ayının başında eylül ayı ihracat rakamları ve enflasyon verileri belli olacak.

İşsizlik rakamları 12 Ekim'de, ciro, perakende satış ve sanayi üretim endeksleri 13 Ekim'de, eylül ayı bütçe gerçekleşme sonuçları ise 15 Ekim'de açıklanacak. Tüketici güven endeksi ise 22 Ekim'de belli olacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 22 Ekim'de toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal da yılın son Enflasyon Raporu'nu 28 Ekim'de duyuracak.

2020'NİN İLK 9 AYINDA HANGİ YATIRIM ARACI KAZANDIRDI?

Dolar kuru bugün ne kadar? (1 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları) - 3 Yatırım araçlarının 2020'nin ilk 9 ayındaki performansı

VİDEO: SOSYAL MEDYADA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Sayfa Yükleniyor...