Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Haziran 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Haziran 2021 dolar - euro fiyatları)

/TL önceki haftaya göre bu hafta yatay bir seyir izledi. 

Yoğun ve kritik gündem öncesinde güne 8,58 düzeyinde başlayan dolar/TL, gün ortasına doğru 8,52'lere kadar çekilmişti. /TL ise 10,47'lerden 10,40'ın altına inmişti.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ SABİT TUTTU

ECB'nin beklentiler dahilinde gelen kararları ve varlık alımlarının devam etmesiyle birlikte Türk Lirası varlıklar değer kazandı. Dolar/TL ve euro/TL'de düşüşler yüzde 1'in üzerine çıktı.

Saat 18:00 itibarıyla dolar/TL, 8,44; euro/TL ise 10,29'dan işlem görmeye devam ediyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Avrupa Merkez Bankası (AMB) piyasa beklentileri doğrultusunda faizleri sabit tutma kararı aldı. AMB pandemi acil alım programı tutarını 1,85 trilyon euroda tutarken programın kayda değer şekilde daha hızlı devam edeceğini vurguladı.

Açıklamada, ECB'nin, enflasyon görünümü yüzde 2'ye yaklaşıncaya kadar faiz oranlarını mevcut veya daha düşük seviyelerde tutmayı planladığı belirtildi.

Açıklamada, ECB'nin varlık alım programı kapsamındaki net alımları da aylık 20 milyar euro seviyesinde devam ettireceği bildirildi.

ABD'DE ENFLASYON 13 YILIN ARDINDAN İLK DEFA YÜZDE 5'E ÇIKTI 

Öte yandan ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 5 artarak beklentileri geride bıraktı.

Mayısta en yüksek aylık fiyat artışı yüzde 7,3 ile ikinci el araçlarda kaydedildi. Gıda fiyatlarına ilişkin endeks aylık yüzde 0,4 artarken, enerji endeksinde değişiklik yaşanmadı.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında enflasyonda yaşanan artışa tepki vermesinin beklenmediğini belirtti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...