Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Mayıs 2019 dolar - euro fiyatlarında son durum)

Dolar - euro kaç TL? 10 Mayıs 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Mayıs 2019 dolar - euro fiyatlarında son durum)

Dolar/TL'de yüksek seyir devam ediyor.

Bankalararası piyasalarda dolar/TL bugün 6,10 civarında hareket etti. Kur dün 6,2460'a kadar yükselmişti.

Piyasaların kapanmasının ardından yurtdışı piyasalarda dolar/TL kuru 6 TL'nin altında işlem gördü. Saat 00.00 itibarıyla yabancı piyasalarda dolar/TL kuru 5.9879 TL'den işlem görüyor.

Euro/TL de 6,7529 civarında işlem görüyor.

TCMB dün 1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine vererek üstü kapalı faiz artışı yaparken, TL zorunlu karşılıkların döviz tesis imkanında azami oranını yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdi, yabancı para zorunlu karşılıkları ise tüm vadelerde 100 baz puan artırdığını açıkladı.

Merkez Bankası bu sabah da döviz depo karşılığı verdiği TL'nin faizini yüzde 24'ten yüzde 25,50'ye çıkardı. Böylece üçüncü müdahalesini yapmış oldu.

Uluslararası piyasalarda, Washington'da devam eden ticaret müzakerelerine bağlı olarak ABD ve Çin'den gelen haber akışı takip ediliyor. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin ile yürütülen ticaret müzakereleri devam ederken gümrük tarifelerini artırma adımı bugün itibarıyla yürürlüğe girse de Çin tarafından gelen sakin açıklamalar ve Washington'da devam eden müzakereler piyasaların karışık bir seyir izlemesine neden oluyor.

VİDEO: PİYASALARDA NASIL BİR SÜREÇ VE FİYATLAMA BEKLENİYOR?

Uzmanlar, dün 6,2461'e kadar yükselen dolar kurunun ateşinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) adımları ile düştüğünü ancak uluslararası piyasada yüksek seyreden Türkiye'nin Risk Primi'nin (CDS), TL üzerindeki baskısının halen devam ettiğini söyledi. 

TCMB dün repo ihalelerine bir süre için ara verdiğini açıklayarak sıkılaşmaya giderken, zorunlu karşılıklarda yapılan düzenleme ile piyasaya 2,8 milyar dolar likidite sağladı.

Bugün ABD ve Çinli yetkililer arasında devam etmesi beklenen görüşmelerden gelecek haber akışı ile İngiltere'de büyüme ve ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini belirten uzmanlar, dolar/TL'de 6,23'ün önemli direnç konumuna geldiğini kaydetti. 

Sayfa Yükleniyor...