Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Ocak 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (10 Ocak 2019 dolar - euro fiyatları)

ABD'nin Suriye'den çekilmesine yönelik iyimserliğin kaybolması ve mali disipline yönelik endişeler TL'yi baskı altında bırakırken, haftaya 5,3350 seviyesinden başlayan dolar/TL dün 5,5460'a kadar çıkarak gün içi işlemlerde 1 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

BAKAN ALBAYRAK, KOBİ'LERE DESTEK PAKETİNİN AYRINTILARINI AÇIKLADI

Fed'in 2019'da sabırlı olacağı beklentileri risk iştahını artırdı. Piyasalarda iyimserliği destekleyen Fed tutanaklarının ardından kur yeni güne 5,50'nin altında başladı. Dolar/TL 5,43 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL de 6,26 civarında seyrediyor.

"MARTTA FAİZ ARTIRIMI OLMAYABİLİR"

ABD doları, Fed'in faiz artırımlarına ara vermeye istekli olduğu yönündeki spekülasyon bazı yetkililerin açıklamaları ve FOMC tutanaklarının yayınlanmasının ardından güç kazandı.

Aralık toplantısına ilişkin dün gece açıklanan tutanaklar, Fed'in mart ayında faiz artırımına gitmeyebileceğini işaret etti. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü Washington DC Kulübü'nde konuşması bekleniyor.

Fed'in faiz artırımlarının öngörülenden daha yavaş olacağı beklentileri ile piyasalarda 2019'da faiz artışı yapılmayacağı fiyatlamalarının güçlendiğini vurgulayan uzmanlar, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının takip edileceğini bildirdi.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,50'nin kritik direnç konumunda bulunduğunu, bu seviyenin aşılması durumunda 5,58-5,61 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

VİDEO: DOLAR/TL'DE BİR AY İÇİNDE 6 VE ÜZERİ GÖRÜLÜR MÜ?

DOLAR ENDEKSİ 3 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Dolar endeksi de dün yüzde 0.7 geriledikten sonra bugün 95.17 ile yatay seyrediyor. Endeks, işlemcilerin ABD'de faiz oranlarının 2019'da yatay kalacağını öngörmeleriyle son beş günün dördünde geriledi.

Sayfa Yükleniyor...