Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

ABD ile Çin arasındaki gerilimin tırmanmaya devam etmesine rağmen, ABD'de yeni corona virüs vakası sayısının 50 binin altında seyretmeye devam etmesi ve hastaneye yatan vaka sayısında azalma ABD vadeli endekslerinde ve Asya borsalarında yükseliş getirdi.

S&P 500 endeksi dün beş ayın zirvesine yükselirken ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi yüzde 0,581 ile bir haftadan uzun sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken; dolar/TL kuru 7,23'ün hemen üzerinde euro/TL ise 8,54'ten el değiştiriyor.

Uzmanlar, küresel bazda daha fazla teşvik ve parasal genişlemeye yönelik beklentilerin artması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasada sıkışıklığı neden olmadan likiditeyi normalleştirme adımlarının dolar kurunun gerilemesini sağladığını kaydetti.

TCMB tarafından bugün yayımlanan duyuruda "Likidite yönetimi çerçevesinde 12 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri sıfırlanmıştır" ifadesi kullanıldı. 

Bugünün veri gündeminde, Avrupa'da ZEW ekonomik görünüm endeksleri ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) öne çıktığını belirten analistler, Covid-19 tedavisine ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

MERKEZ BANKASI'NIN LİKİDİTE ADIMI NE ANLAMA GELİYOR?-VİDEO

Sayfa Yükleniyor...