Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? 11 Eylül 2019 Çarşamba günü bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları)

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararına çevrildi.

Bankalararası piyasada dolar/TL 5,76 civarında hareket ediyor. Hafta başında 5,70'li seviyelere kadar inen dolar buradan yükselişe geçti.

Euro/TL de 6,31 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası, son toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 425 baz puanlık indirimle yüzde 24'ten yüzde 19,75'e çekmişti. Merkez'den yarın 250-275 baz puanlık indirim bekleniyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları) - 1

Öte tandan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Perşembe günkü toplantısı da yatırımcılar tarafından izleniyor. ECB'nin bu toplantıda faizleri düşürmesi bekleniyor. ECB, Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın gelecek haftaki faiz kararları öncesinde küresel risk iştahının yönünü belirleyebilir.

Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden aldığını açıklaması sonrası siyasi gelişmelerin gündemin odağına yerleştiğini belirterek, bugün yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi ve toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları) - 2

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,7950'nin önemli direnç konumunda olduğunu ifade eden uzmanlar, olası düşüşlerde 5,7350'nin destek olarak izleneceğini kaydetti.

VİDEO: GÖZLER TCMB'NİN YARINKİ FAİZ KARARINDA

Sayfa Yükleniyor...