Dolar kuru bugün ne kadar? (12 Nisan dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? ABD Başkanı Trump'ın ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın açıklamaları sonrası bankalararası piyasada dolar/TL 4,09'un, euro/TL de 5,03'ün altını gördü.

Dolar kuru bugün ne kadar? (12 Nisan dolar - euro fiyatları)

Art arda rekorlar kıran dolar ve euro bugün geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan Suriye'ye ilişkin yeni bir paylaşım yaptı. Trump, "Hemen de vurabiliriz, vurmayabiliriz de" ifadesini kullandı. Trump'ın son açıklaması döviz piyasasını sakinleştirdi. 

Trump dün "Hazır ol Rusya, füzeler geliyor olacak" mesajını paylaşmış döviz piyasasındaki tansiyon yükselmişti.

MERKEZ'DEN PİYASAYA MESAJ

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda TCMB elindeki tüm araçları kullanmaya devam edecek. Enflasyondaki gelişmeler dikkate alınarak ihtiyaç duyulması halinde ilave sıkılaştırma yapılabilecektir" açıklaması yaptı.

DOLAR 4,09'UN ALTINA İNDİ

Trump'ın ve Çetinkaya'nın mesajları sonrası dolar 4,0870 ile günün en düşük seviyesini gördü. Dolar dün 4,1944'le tüm zamanların en yükseğini görmüştü. 

Euro/TL de 5,03'ün altına kadar geriledi. Euro dün 5,19'u aşarak rekorunu tazelemişti. 

Hafta başından bu yana Suriye tarafında artan jeopolitik riskler nedeniyle TL’deki değer kaybı dün hız kazandı. Önemli para birimleri TL karşısında yeni tarihi zirveler görmüştü. 

ERDOĞAN'DAN 'DÖVİZ' MESAJI

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kurla ilgili mesajlar verdi. Ekonomik terör estirmeye çalışanların hesabını ödeyeceğini belirten Erdoğan dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak, "Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun hiçbir izahı yoktur" diye konuştu.​

Dolar kuru bugün ne kadar? (12 Nisan dolar - euro fiyatları) - 1

Uzmanlar, ABD ve Rusya arasında artan gerilim nedeniyle taraflardan gelecek açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini belirterek,  dün 4,1940 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL'nin 4,14-4,15 bandında dengelendiğine dikkati çeken uzmanlar, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kaybının aynı hızla devam etmesinin beklenmediğini, kurlarda dengelenme sürecinin öne çıkabileceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...