Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Aralık 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Aralık 2021 dolar - euro fiyatları)

kurları, kritik faiz kararları öncesinde yükselişine ve yeni zirvelerine devam ediyor.

Fed'in faiz kararı ve hamlelerin açıklanacağı hafta ortasında da yükselişini sürdüren /TL 14,80 ile; /TL ise 16,69 ile tarihi zirveyi yeniledi.

BORSA GÜNE REKORLA BAŞLADI

Borsa İstanbul'da, bugün zirvesini bir kademe daha yukarı taşıdı. Açılışla birlikte 2.195 puanı gören BİST 100 Endeksi, eylül ayı ortalarında başlayan yükseliş trendini sürdürüyor.

PİYASALARIN GÖZÜ FED'DE

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Fed kararının yanı sıra İngiltere ve ABD'den önemli veriler de ekranlara düşecek.

Yurt içinde ise bütçe rakamları takip edilecek.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Uzmanlar, enflasyonist baskılar ve Omicron varyantına ilişkin endişelerin gündemde kalmaya devam ettiğini belirterek, Fed'in faiz kararı ve ekonomiye yönelik projeksiyonları öncesi küresel pay piyasalarında temkinli bir seyir izlenebileceğini söyledi.

Öte yandan yurt içinde yarın Merkez Bankası (TCMB) yarın merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi 100 baz puanlık bir faiz indirimi geleceği yönünde oluşmuş durumda. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kasım toplantısında 100 baz puanlık faiz indirimine giderek politika faizi yüzde 15'e çekmişti. TCMB son 3 toplantısında toplamda 4 puan faiz indirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...