Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Kasım 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 5,40 seviyesinde dengelendi. Euro/TL 6,11 seviyesinde seyrediyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Kasım 2018 dolar - euro fiyatları)

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın "Gelecek yılki bütün toplantılar faiz artırma ihtimali açısından canlı olacak, buna şüphe yok." açıklamaları ve petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle küresel risk iştahı azalırken, dolar endeksi yaklaşık 1,5 yılın zirvesi olan 97,4 seviyesinden 96,8'e geriledi.

BÜTÇE, EKİMDE 5,4 MİLYAR LİRA AÇIK VERDİ

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından 5,40'tan alıcı buluyor. 

Euro/TL ise, 6,11 seviyesinde seyrediyor.

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın beklenti anketinin takip edileceğini belirterek, ankette özellikle 12 ve 24 ay sonrası enflasyon tahminlerinin, bankanın politikaları üzerindeki belirleyici verilerden olması nedeniyle önemli olduğunu dile getirdi.

Birleşik Krallık ve AB arasında varılan Brexit anlaşmasının ardından İngiltere Brexit Bakanı Dominic Raab ve Kuzey İrlanda Bakan Sheilesh Vara istifa ettiğini açıkladı.

İstifalar sonrası İngiliz sterlini yüzde 1,5'in üzerinde değer kaybetti ve 1,2818'e geldi.  Sterlin/TL yüzde 2,5'luk değer kaybıyla 6,92 seviyelerinden işlem görüyor.

Yurt dışında ABD'de New York Fed sanayi endeksi, perakende satışlar ve haftalık işsizlik başvuruları verileri ile İtalya ve Brexit'e ilişkin haber akışının izleneceğini aktaran uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,50'nin altında kalındığı sürece düşüşün ivmeleneceğini, sırasıyla 5,25 ve 5,10 seviyelerinin gündeme geleceğini söyledi.

VIDEO - KREDİ FAİZLERİ DÜŞECEK Mİ? 

Sayfa Yükleniyor...