Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Moody's açıklaması sonrası dolar 4,46'yı, euro 5,30'u aşarak yeni rekor düzeylere tırmandı.

Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye yönelik açıklaması sonrası dolar ve euro tarihi zirveyi yeniledi. 

Moody's, fonlama ve varlık kalitesi ile ilişkili aşağı yönlü risklerden kaynaklı olarak Türkiye'nin bankacılık sistemi için görünümün negatif olduğunu bildirdi.

Bununla birlikte Moody's, Türk Lirası değer kaybetmeye ve kredi büyümesi uluslararası sermaye yaratımının üzerinde olmaya devam etse bile bankaların sermaye seviyelerinin yeterli olmaya devam edeceğini de vurguladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de, Türkiye'nin gelişmekte olan 10 ülke içinde "en aşırı genişlemeci duruşa sahip ülke" olduğunu belirtti.

DOLAR 4,46'YI AŞTI

Bankalararası piyasalarda dolar/TL açıklama sonrasında 4,46 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Dolar en yüksek 4,4634 TL'yi gördü.

Euro/TL de 5,3006 ile rekor düzeye tırmandı. 

Analistler, liradaki sert değer kayıplarını, petrol fiyatlarındaki yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi artan kamu harcamaları, ekonomik verilerdeki zayıflamanın yanında, enflasyon ve cari işlemler açığının yüksek düzeylerine bağlıyor. 

Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları) - 1

DOLAR ENDEKSİ YILIN ZİRVESİNDE

Uluslararası piyasalarda dolar küresel ticaret gerilimlerinin azalacağına ilişkin umutların ABD tahvil getirilerini yükseltmesiyle başlıca para birimleri karşısında bir haftadan uzun sürenin en düşük seviyesinden yükseldi. Dolar endeksi 93.402 ile 22 Aralık'tan bu yana en yüksek düzeyi gördü. 

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Sayfa Yükleniyor...