Dolar kuru bugün ne kadar? (16 Mayıs 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 16 Mayıs 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (16 Mayıs 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL'de 6,03 civarındaki dalgalı seyir devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 6,03 seviyesinde işlem görüyor. Geçen hafta 6,2460'ya kadar yükselen kur 6 liranın altına gerilemişti. 

Euro/TL 6,73'ün üzerinde hareket ediyor.

İSTANBUL SEÇİMİNE DOĞRU DOLAR KURU NE OLACAK? (UZMAN YORUMU)

Çin ile ABD arasındaki gümrük tarifeleri açıklamaları, küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmayı sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, dün gece Amerikan firmalarının "ABD'ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden" ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyen başkanlık kararnamesine imza attı. Amerikan medyasında, Çinli Huawei firmasının ABD'deki işleriyle ilgili son aylarda yaşanan sürecin sonucunda Trump yönetiminin böyle bir adım attığı belirtilirken, Huawei firmasıyla iş yapan Amerikan firmalarına da artık yaptırım getirilebileceği kaydedildi.

Uzmanlar, ABD yönetiminin Huawei üzerinden Çin'e baskı oluşturmaya çalıştığını belirterek, ABD'nin Avrupa Birliği ve Japonya'dan otomobil ithalatı için hayata geçirmeye hazırlandığı tarifelerin ertelenebileceği yönündeki haberlerin ise Avrupa piyasalarını pozitif etkilediğini aktardı. 

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) beklenti anketi, yurt dışında Euro Bölgesi dış ticaret dengesi, ABD'de konut başlangıçları ve işsizlik maaşı başvuruları verilerinin izleneceğini bildiren uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,0650'nin direnç, 5,9650'nin destek konumuna geldiğini kaydetti.

BİTCOİN 10 BİN DOLAR OLUR MU? 

Sayfa Yükleniyor...