Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (17 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Küresel piyasalar haftaya pozitif bir başlangıç yapıyor. Asya borsaları ve ABD vadelilerinde kayda değer yükselişler yaşanıyor.

Çin borsalarındaki yükselişten destek bulan Asya borsaları, yatırımcılar uzun vadeli ABD tahvillerinin satışının uzatılıp uzatılmayacağını ve doların üzerinden baskıyı azaltıp azaltmayacağını takip ederken son zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştı.

Dolar/TL bugün tarihi zirveyi yenileyerek 7,39 seviyesinden; euro/TL ise 8,77'den işlem görüyor.

Uzmanlar, Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler ve ABD ile Çin arasındaki gerilimin yatırımcıların odağındaki yerini koruduğunu belirterek, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayılarının artmaya devam etmesinin risk algısını olumsuz etkilediğini kaydetti. 

Yeni haftanın gündeminde, TCMB'nin perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı ve cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi öne çıkıyor.

Yurt dışında da çarşamba günü ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ve cuma günü dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

VİDEO: ALTIN YENİDEN 2 BİN DOLARI AŞAR MI?

Sayfa Yükleniyor...