Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Ekim 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Dolar/TL, Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya varmasının ardından dün akşam saatlerinden itibaren düşüşe geçti. Kur, haftanın son işlem gününde 5,78 civarında bulunuyor. Euro/TL ise 6,45 seviyesinde seyrediyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Ekim 2019 dolar - euro fiyatları)

Türkiye ile ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya varması Türk piyasaları üzerindeki baskıyı kaldırdı.

Anlaşmanın ardından gece saatlerinden itibaren düşüşe geçen dolar/TL, şu sıralar 5,78 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6,45 civarında seyrediyor. 

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinin, yurtdışında ise ABD ile Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakereleri, Brexit gelişmeleri ve açıklanacak şirket bilançolarının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,76'nın altında kapanışlar olması durumunda 5,7390'nın destek, 5,8350'nin direnç konumunda olacağını dile getirdi.

BORSA ARTIDA

Varılan anlaşmada yaptırımların kaldırılacağına ilişkin maddenin de bulunması Borsa İstanbul'a da olumlu yansıdı. Endeks güne yüzde 3,73'lük yükselişle başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,62, külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,96, dolar/TL yüzde 1,25, euro/TL yüzde 0,46 değer kaybetti.

BIST 100 endeksi, en yüksek 98.730,64, en düşük 93.031,92 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,62 azalışla 98.415,34 puandan tamamladı.

ALTIN DÜŞÜŞTE

Altının gram fiyatı da güne yüzde, 0,20 değer kaybıyla başladı. Gram altın 278,9 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün basına kapalı gerçekleştirilen ve 2 saat 40 dakika süren heyetler arası görüşmenin ardından yapılan açıklamada Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon için anlaşmaya vardığı bildirilmişti. Anlaşma; YPG'nin 5 gün içinde güvenli bölge dışına çekilmesi ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını durdurmasını öngörüyor.

ABD VE TÜRKİYE'DEN 13 MADDELİK ORTAK AÇIKLAMA (HABERE GİT)

STERLİN'DE BREXİT ETKİSİ

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) gerçekleşmesi ihtimali kuvvetlenince Sterlin de dolara karşı değer kazanıyor. Anlaşma haberleriyle sterlin dolar karşısında mayıstan bu yana en yüksek düzeye yükseldi. Yüzde 1’e yakın yükselişle 1.2990 doları gördü. Sterlin/TL ise 7,42 civarında işlem görüyor.

Analistler, Türkiye'nin "güvenli bölge" konusunda daha fazla askeri müdahaleye gerek kalmadan istediğini alması ile ekonomik ve siyasi yaptırım risklerinin rafa kalkmasının Türk lirası varlıklarını pozitif etkilemeye devam etmesinin beklendiğini belirtti.

VİDEO: ABD BASINI: ERDOĞAN'IN TRUMP'A KARŞI ZAFERİ (ANLAŞMANIN YANKILARI)

Sayfa Yükleniyor...