Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Haziran 2021 dolar - euro fiyatları)

Haftaya 8,40 seviyelerinin altında başlayan dolar kuru Fed faiz kararı sonrasında yükselişe geçmişti. Endeks 2 ayın zirvesinde yer alıyor. Haftanın son işlem gününe faiz kararının etkisiyle yükselişle başlayan dolar 8,67-8,71 seviyelerinde yer alıyor. Dolar - euro kaç TL? 18 Haziran 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Haziran 2021 dolar - euro fiyatları)

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden "şahin" bulunan haziran toplantısı sonrasında küresel çapta dolara olan talep artarken, bu durum emtia ve diğer ülke para birimlerinde satış baskısını beraberinde getirdi.

Haftaya 8,39 seviyesinde başlayan dolar/TL açıklanan Fed faiz kararı sonrasında yükselişe geçmişti. 

Dün Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. TCMB politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tuttu, kararın ardından dolar 8,72'yi aştı.

endeksi, hafta başında gördüğü 90,3 seviyelerinden, Fed kararları sonrası yükselişe geçti ve dün 92'nin üzerini test etti.Endeks böylece 2 ayın zirvesine yükseldi. Bu gelişmelerle dün 8,7294 ile iki haftanın en yüksek seviyesini gören dolar/TL, günü yüzde 1,3 artışla 8,7194'ten tamamladı.

Haftanın son işlem gününde ise dolar 8,67 TL'de bulunuyor. Dolar endeksi ise dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 artışla 92 seviyesinde hareket ediyor.

/TL ise 10, 32 TL'den işlem görüyor. 

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Analistler, piyasaların bundan sonraki süreçte enflasyona ilişkin beklentileri belirleyecek veri ve fiyatlamalara daha duyarlı olacağını belirterek, dolar endeksindeki güçlenmenin devamı halinde emtia ve diğer ülke para birimleri üzerindeki baskının artacağını, bu durumun enflasyonist kaygıları besleyerek diğer ülke merkez bankalarını aksiyon almaya zorlayacağını söyledi.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi'ne katılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak.

Euro bölgesinde ise nisan ayı cari işlemler verisi beklenirken maliye bakanları toplantısının da takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinin 92 seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi halinde 93,1'in ise önemli direnç olarak izleneceğini bildirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

KÜRESEL FED SONRASI YÖN ARAYIŞINDA

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden şahin bulunan haziran toplantısı kararları sonrası karışık bir seyir izlemeye devam ediyor.

Fed'in politika faizi ve varlık alım programında değişikliğe gitmemesine karşın enflasyon ve faiz beklentilerindeki yukarı yönlü revizyonlar ve varlık alımlarının azaltılmasına yönelik çalışmaların yakında tartışılmaya başlayabileceği yönlendirmesi piyasalarda ilk olumsuz tepkinin ardından karışık bir seyir izlenmesine neden oldu.

Fed sonrası dolar endeksindeki yükseliş ve emtia fiyatlarındaki gerileme devam ederken, pay piyasalarında fiyatlamaların zorlaştığı görülüyor.

Dolar endeksi dün yüzde 0,5 artarak 13 Nisan'dan bu yana ilk kez 92'nin üzerini görürken, altının ons fiyatı yüzde 2,1 azalışla 1.773 dolara indi. Tarım emtialarının fiyatlarında da düşüş eğiliminin sürmesi dikkati çeken gelişmelerden biri oldu.

Sayfa Yükleniyor...