Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,48, euro 5,27 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde dolar yüksek seyrediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 4,48 seviyesinde seyrediyor. Dolar çarşamba günü 4,5010 ile tarihi zirveyi görmüştü.

Euro/TL ise 5,27'nin üzerinde hareket ediyor.

Küresel piyasaları izleyen dolar/TL Merkez Bankası'nın "gerekli adımlar atılacak" söylemiyle tarihi zirveden yönünü aşağı çevirse de yükseliş baskısı henüz son bulmadı. 

Piyasalar Merkez'in olası adımlarını veya açıklamalarını izlemeye devam edecek.

ABD faizlerinin yükselişi ve doların değer kazancı gelişmekte olan ülke para birimlerini satış baskısı altında bırakırken TL'de de bu yüzden baskı hissediliyor.

Petrol fiyatlarının Kasım 2014'ten bu yana ilk kez 80 dolar seviyesinin üzerini görmesi ise enerji ithalatçısı olması nedeniyle TL'ye negatif yansıyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de tarihi zirvesi konumundaki 4,5011'in direnç konumuna geldiğini söyleyen analistler, 4,40'ın ise kısa vadede destek olarak öne çıkabileceğini dile getirdi.

KÜRESEL PİYASALARDA DOLAR 5 AYIN ZİRVESİNE YAKIN

Uluslararası piyasalarda dolar, ABD ekonomisine ilişkin daha iyimser bir görünüm ve daha fazla faiz artırılması olasılığı ortaya koyan ABD hazine tahvil getirilerindeki yükselişin desteğiyle beş ayın zirvesiye yakın. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi 93.467 ile bu hafta başında gördüğü beş ayın zirvesi olan 93.632'ye yakın seyrediyor.

MERKEZ BANKASI HANGİ KARARI ALIRSA DOLAR NE OLUR? 

Sayfa Yükleniyor...