Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Ocak 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (18 Ocak 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Bu hafta Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmeme kararıyla yüzde 1'in üzerinde gerileyerek 5,33'e inen, dün de yüzde 1'in üzerinde yükselen dolar/TL bugün 5,36 civarında seyrediyor.

Euro/TL de hafif artışla 6,10 civarında işlem görüyor.

Hafta başında dolar/TL ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla 5,54'e kadar yükselmişti.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında ABD'de sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı, İngiltere'de perakende satışlar verileri ile ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,31'in destek konumunda bulunduğunu ifade eden uzmanlar, 5,50'nin ise direnç olarak izleneceğini dile getirdi.

BORSA 2016'DAN BU YANA EN UZUN YÜKSELİŞ SERİSİNDE

BIST 100 endeksi ise güne yüzde 0,39 yükselişle 97bin 192,90 puandan başladı. Güne artıda başlayarak ardı ardına 11. günlük yükselişini kaydetmeye yöneldi. Riskli varlıklardaki yükselişin hız kazanması borsanın kazançlarını destekliyor. 

Bankacılık hisseleri ardı ardına altıncı günde de yükselerek Ocak 2018'den bu yana görülen en uzun yükseliş serisini kaydetti. Kısa pozisyonların azaltılması ve geçen yılki düşüş sonrasında görülen “değer arayışı” banka hisselerindeki yükselişte etkili oldu.

Bu hafta yüzde 6'nın üzerinde bulunan gösterge endeks, Temmuz 2016'dan beri görülen en güçlü haftalık yükselişe hazırlanıyor.

BES'TE FON SAHİPLERİNE ÜÇTE BİR TAVSİYESİ (VİDEO)

Sayfa Yükleniyor...