Dolar kuru bugün ne kadar? (19 Haziran 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (19 Haziran 2020 dolar - euro fiyatları)

Artan ikinci dalga endişelerinin normalleşme adımları sonrası gelen toparlanma işaretlerinin önüne geçmesiyle piyasalardaki yön arayışı bugün de devam ediyor.

Yurt içinde döviz piyasasında yatay seyir dikkat çekiyor. Dolar/TL 6,85 ve euro/TL 7,69'dan işlem görüyor.

AB LİDERLERİ KURTARMA PAKETİNİ GÖRÜŞECEK

Piyasaların gözü bugün TSİ 11:00'de başlayacak olan Avrupa Birliği zirvesine çevrildi. Zirvede AB liderlerin 750 milyar euroluk corona virüs kurtarma fonu sağlamak için bölgesel anlaşmazlıkları sona erdirmeye çalışacaklar.

FED BİLANÇOSU PANDEMİ SÜRECİNDE İLK KEZ GERİLEDİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bilançosundaki aktifler Şubat ayından beri ilk kez bu hafta düşüş gösterdi. Fed'in aktiflerindeki bu azalma, yabancı merkez bankalarıyla olan para takaslarındaki (swap) sert düşüşü ve acil durum kredi mekanizmalarına olan talepteki devam etmekte olan yavaşlamayı yansıttı.

ABD hazine bonoları ve ipoteğe dayalı menkul kıymetlerden bankalara ve hükümetlere sağlanan borçlara kadar farklı aktiflerden oluşan Fed'in bilançosu bir hafta önceki 7.22 trilyon dolardan 17 Haziran'da 7.14 trilyon dolara düştü.

Uzmanlar, bugün ABD'de cari işlemler dengesi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 6,80-6,87 bandının öne çıktığını söyledi.

VİDEO: BAHÇELİ EVLERE TALEP KATLANDI

Sayfa Yükleniyor...