Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 2 Eylül 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

Ağustos ayındaki 8,67 seviyesinden sonra kademeli olarak gerileyen dolar/TL, dün 8,27'ye kadar çekilmişti. Kur, bugün ise hafif yukarı yönlü seyrederken 8,30'un altında kalmaya devam ediyor.

/TL'de de işlemler 9,82-9,84 düzeyinde gerçekleşiyor.

endeksi, dün 92,378 ile 6 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi görürken, bugün dar bantta yatay seyrediyor. Euro/dolar paritesi ise dün 1,1859 ile yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün 1,1842 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BÜYÜME TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüme kaydetmesinin ardından uluslararası devleri yıl sonun büyüme öngörülerini revize etti. JPMorgan daha önce yüzde 6,8 olarak açıkladığı 2021 büyüme tahminini 8,4'e çıkartırken Goldman Sachs ise 2021'in tamamı için büyüme öngörüsü yüzde 7,5'ten yüzde 9,5 yükseltti.

Uzmanlar, dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksinin yaklaşık iki haftadır içinde bulunduğu düşüş trendini sürdürdüğünü söyledi.

ABD, istihdam piyasası gelişmelerinin para politikaları üzerinde enflasyon kadar önemli olduğuna işaret eden uzmanlar, bu kapsamda yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini, veri öncesi döviz piyasalarındaki oynaklığın sürebileceğini kaydetti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...