Dolar kuru bugün ne kadar? (20 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 20 Ağustıs 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (20 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Küresel piyasalarda negatif bir seyir yaşanıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yüzde 8,25 olan politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Reel kredi büyümesi koşullarını sağlayan bankalar için TL ve yabancı para zorunlu karşılık oranları da artırıldı. Piyasadan yaklaşık 17 milyar Türk lirası ve 8,5 milyar dolar karşılığı döviz ve altın cinsinden likiditenin çekilmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL, bugün 7,34'ten işlem görüyor.

Euro/TL de 8,68'den el değiştiriyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (20 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları) - 1

ECB: YÖNETİM KONSEYİ TAHVİL ALIM ESNEKLİĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) temmuz ayı para politikası toplantı tutanaklarında, bankanın yönetim konseyi üyelerinin Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) esnekliğinin artırılmasını masaya yatırdığı belirtildi.  

ECB, yönetim konseyinin 15-16 Temmuz’da Frankfurt’ta gerçekleştirdiği para politikası toplantı tutanaklarını yayımladı.

Yönetim konseyi üyelerinin değerlendirmelerinin yer aldığı tutanaklarda, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ekonomilerde finansal şartların yavaş ama istikrarlı bir şekilde Covid-19 salgını öncesi seviyelere yaklaştığı vurgulandı.

Tutanaklarda, bazı konsey üyelerinin bankanın 1,35 trilyon euroluk PEPP’in artırılması konusunda istekli olmadıkları hatırlatılarak “PEPP esnekliğinin, net satın alma tutarının bir hedeften çok bir tavan olarak kabul edilmesi gerektiği  argümanı da yapıldı” ifadesine yer verildi.

VİDEO: TCMB'NİN SON LİKİDİTE ADIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Sayfa Yükleniyor...