Dolar kuru bugün ne kadar? (22 Temmuz 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 22 Temmuz 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (22 Temmuz 2020 dolar - euro fiyatları)

Küresel piyasalarda dünyada artan corona virüs vakalarının ekonomilere yansımaları izleniyor.

Yurt içinde ve küresel piyasalarda önemli bir veri gündemi bulunmazken dolar/TL, uzun zamandır seyrettiği 6,85 seviyelerinden 6,83'lere geriledi.

Yaşanan düşüşte doların küresel piyasalarda yaşadığı değer kaybı etkili oldu. Kur bugün 6,84'te seyrediyor.

Euro/TL de 7,92'den el değiştiriyor.

Uzmanlar, ABD'de Covid-19 vaka sayılarındaki artışlara ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Bu salgın ne yazık ki daha iyi bir hal almadan önce daha da kötüleşecek." ifadesini kullanmasının doları baskı altına aldığını belirtti. Bu gelişmelerle 95,04 ile 4,5 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar endeksi, yüzde 0,1 artışla 95,3 seviyesinde dengelendi.

Avrupa Birliği üyesi 27 ülke liderinin, Covid-19 salgınının ekonomik sonuçlarıyla mücadele için hazırlanan 750 milyar euroluk kurtarma programında anlaşmaya varması sonrası euro da dolar karşısında yükselişini sürdürdü.

Euro/dolar paritesi dün 1,1549 ile 1,5 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından, 1,1520 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ve jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışının gündemdeki yerini koruduğunu dile getirdi. 

Teknik açıdan dolar/TL'de 6,84 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu kaydeden analistler, 6,88'in direnç olarak izleneceğini dile getirdi.

VİDEO: ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Sayfa Yükleniyor...