Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Aralık 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Aralık 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasının ardından 5,29 seviyesinden alıcı buluyor.

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekileceklerini açıklamasıyla 5,2119'a kadar gerileyen dolar/TL, cuma gününü yüzde 1,17 artışla 5,31773'ten tamamladı.

BİR BAKIŞTA GELİŞMEKTE OLAN BORSALAR (Geçen hafta)

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Aralık 2018 dolar - euro fiyatları) - 1

Bugüne düşüşle başlayan dolar/TL, 5,29 seviyesinde işlem görüyor. 

Euro/TL de 6,04 civarında seyrediyor.

Euro/dolar paritesi, yüzde 0,1 artışla 1,1385 seviyesinde dengelenirken, dolar endeksi yüzde 0,2 azalışla 96,8 seviyesinde bulunuyor.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını anımsatarak, "Başkan Erdoğan, bana Suriye'deki DEAŞ kalıntılarını yok edeceği konusunda kuvvetli bir bilgi verdi. Kendisi bunu yapabilecek bir adam. Ayrıca Türkiye (Suriye'nin) kapı komşusu. Bizim askerlerimiz eve dönüyor" ifadesini kulandı.

VİDEO: BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM BEKLENİYOR

Analistler, Başkan Trump'ın Suriye konusundaki açıklamalarının takip edileceğini, küresel piyasalarda Noel tatili nedeniyle işlem hacminin düşük ve dalgalı bir seyrin olabileceğini belirtti.

Teknik açıdan dolar/TL’de 5,24 seviyesinin destek olarak öne çıktığını ifade eden analistler, bu seviyenin kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...