Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Şubat 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 24 Şubat 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Şubat 2021 dolar - euro fiyatları)

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

/TL'de ABD tahvillerindeki yükselişlerin etkisi ve Merkez Bankası (TCMB) rezerv kayıplarına ilişkin tartışmalar takip edilirken bugün piyasadaki TL arzını azaltacak bir hamle olarak TCMB, TL cinsi zorunlu karşılıkları artırdı.

TCMB'DEN YENİ ADIM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, TL zorunlu karşılık oranlarının her vadede 200 baz puan artırıldığı belirtildi.

Dolar/TL, bugün 7,24 seviyesine kadar yükselmesinin ardından 7,22 civarında işlem görüyor. /TL ise 8,77 seviyelerinde seyrediyor.

FED BAŞKANI'NDAN UYARI: HEDEFLERİMİZDEN ÇOK UZAK

ABD'de bir süredir enflasyonun yükseleceğine dair endişeler var. Bu piyasa görünümüne de yansıyor. Fed Başkanı Jerome Powell bu endişeleri hafifletti. Senato'nun Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunumda, ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerinden çok uzak olduğunu söyledi. Salgının enflasyon üzerindeki etkisine değinen Fed Başkanı, "Genel olarak 12 aylık bazda enflasyon, uzun vadeli yüzde 2 hedefimizin altında kalıyor" şeklinde konuştu.

Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması amacıyla zorunlu karşılık oranlarını Türk lirası yükümlülükler için 200 baz puan artırdığını anımsatarak, bunun Türk lirasının maliyetini artıracağını kaydetti. 

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu belirten uzmanlar, yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Senato'da yapacağı sunumun yanı sıra ABD'de yeni konut satışları verisinin takip edileceğini bildirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

TCMB'NİN ZORUNLU KARŞILIK ADIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Sayfa Yükleniyor...