Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 26 Ağustos 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları)

Haftanın ilk iki gününü yükselişlerle tamamlayan borsalar bugün frene bastı. ABD vadelileri Wall Street'te borsaların dün rekorlarla kapatmasının ardından bugün yatay seyrediyor.

Uzmanlar, Asya piyasalarında düşük işlem hacminin etkisiyle 7,4174 seviyelerini gören dolar/TL'nin, JP Morgan'ın teknik analiz raporunda dolar/TL'de satış önerdiğini belirtmesiyle düşüşe geçerek 7,33 seviyesine kadar gerilediğini kaydetti.

Düşük işlem hacminin yaşandığı zaman diliminde 7,4174 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, bu seviyeden düşüşe geçerek 7,33'e kadar geriledi. 

Kur şu dakikalarda 7,38'den işlem görüyor.

Euro/TL ise 8,71 düzeyinde seyrediyor.

Bu arada, gelişmekte olan bazı ülkelerin para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, TL'nin pozitif ayrıştığı gözlendi. Rus rublesi dolar karşısında yüzde 1,03, Brezilya reali yüzde 0,62, Endonezya rupisi yüzde 0,53 değer kaybetti.

Uzmanlar, JP Morgan'ın teknik analiz raporunda dolar sat, TL al önerinde bulunduğunu anımsatarak, öneri sonrası dolar kuru üzerindeki baskının arttığını ifade etti.

Raporda, dolar kurunda yukarı yönlü ivme kaybının vurgulandığını söyleyen analistler, 7,1890'ın kırılması durumunda düşüşün ivme kazanmasının beklendiğini kaydetti.

Uzmanlar, JP Morgan değerlendirmesinde dolar/TL için, 6,7800 ve 5,5000 seviyelerinin gündeme gelebileceği, 7,6500 seviyesinin ise stop-loss olarak değerlendirileceğinin belirtildiğini ifade etti.

TCMB, GELENEKSEL YÖNTEMLİ REPO İHALELERİNE DEVAM EDİYOR

TCMB bugün 17 Eylül vadeli ve 10 milyar lira tutarlı geleneksel yöntemle repo ihalesi açtığını duyurdu.

Küresel piyasalarda gözler perşembe günü başlayacak Jackson Hole toplantısında. Bu yıl online olarak gerçekleştirilecek toplantıda, Fed Başkanı Jerome Powell bir konuşma yapacak. Powell'ın açıklamaları altının yönü üzerinde de etkili olabilir.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında da ABD-Çin ilk faz ticaret müzakereleri ve yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisine ilişkin haber akışı ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu dile getirdi.

VİDEO: ALTINDA YENİ ZİRVELER GÖRÜLÜR MÜ?

Sayfa Yükleniyor...