Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Mayıs 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 26 Mayıs Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Mayıs 2021 dolar - euro fiyatları)

, ABD'de enflasyonun artışının geçici olduğuna yönelik kararlı mesajlarla küresel olarak gerilemeye devam ederken yurt içi piyasalarda dolar kuru, dün 8,48 seviyelerini test etti. /TL de tarihi zirveyi 10,39 olarak yeniledi.

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından 8,44 seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL 10,33 düzeyinde el değiştiriyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar endeksi analistlerin kritik destek olarak nitelendirdikleri 90 seviyesinin altındaki seyrine devam ederek, yüzde 0,1 değer kazancıyla 89,8 seviyelerinde hareket ediyor. ABD tahvillerinin faizleri ise aşağı çekiliyor.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs salgını sonrası ekonomilerdeki toparlanmaya ilişkin belirsizlikler ve enflasyon endişelerinin etkisiyle risk algısında bozulma yaşandığını, bu durumun gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırdığını söyledi.

Piyasaların veri anlamında zayıf olduğu hafta ortasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'li yatırımcılarla görüşmesi takip edilecek.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirten uzmanlar, piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkacağını ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin konuşmalarının takip edileceğini kaydetti.

VİDEO: BORSADA YÖN NE OLACAK?

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...