Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Nisan 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,06, euro 4,95 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Nisan 2018 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası'nın geç likidite faiz oranında artışa gitmesine rağmen düşüş göstermeyen dolar/TL bugün 4,06 civarında hareket ediyor.

Bankalararası piyasada dünkü faiz artışı kararı sonrasında ilk etapta 4,03'lere inen dolar bu seviyede tutunamayıp yeniden 4,10'un üzerini görmüştü.

Euro/TL ise 4,95-4,96 bandında hareket ediyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Nisan 2018 dolar - euro fiyatları) - 1

Analistler, dün doların gelişen ülke para birimleri karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kazandığını, Merkez Bankası'nın faiz adımıyla TL'deki kaybın ise yüzde 0,2 ile sınırlı kaldığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 4,00 seviyesinin psikolojik destek konumunda bulunduğunu, 4,10 seviyesinin ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.

Küresel piyasalarda dolar, yükselen ABD Hazine tahvil getirilerinin etkisiyle başlıca para birimleri karşısında üç buçuk ayın zirvelerine yakın seyrediyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (26 Nisan 2018 dolar - euro fiyatları) - 2

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinin getirisi dört yıldır ilk defa bu hafta yüzde 3 sınırını geçtikten sonra yükselişini sürdürdü. Dün gece yüzde 3.035'e kadar yükselen 10 yıllık tahvilin getirisi yüzde 3.041'i aşarsa Temmuz 2011'den bu yana en yüksek düzeyi görmüş olacak.

ABD devletinin artan borçlanma gereksinimi ve petrol fiyatlarındaki yükselişin getirdiği enflasyon baskıları tahvil faizlerini yukarı çekiyor.

Dolar endeksi dün 91.261'e kadar yükselerek 12 Ocak'tan itibaren en yüksek seviyeyi gördükten sonra bugün 91.148 ile dünkü kapanışa göre yatay seyrediyor.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentisi doğrultusunda faiz oranlarını değiştirmedi.

ECB'den yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı belirtilerek, politika faizinin sıfırda, mevduat faizinin yüzde eksi 0,40'ta ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamada, faiz oranlarının uzun bir dönem ve varlık alım programının ötesinde mevcut seviyelerde kalmaya devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRMAYA DEVAM EDER Mİ? (PİYASALARA ETKİSİ NE OLDU?)

Sayfa Yükleniyor...