Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararıyla yükselişini hızlandıran dolar/TL, haftanın ilk gününe de rekor tazeleyerek başladı.

Geçen haftanın son işlem saatlerinde tarihi zirvesini 8,89'un üzerine taşıyan dolar kuru, bu sabah da yönünü yukarı çevirdi. /TL, cuma günü gördüğü tarihi zirvesini 8,8933'e kadar yükseltti. Kur şu dakikalarda 8,82'lerde seyrediyor.

/TL ise 10,33'lerde işlem görüyor.

Dolar endeksi yatay seyirle 93,3 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi de önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1710'dan işlem görüyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

PETROL 3 YILIN ZİRVESİNDE

23 Ekim 2018'den bu yana ilk kez 80 dolara dayandı. Üst üste beşinci günde de yükseldi. Pandemi koşullarının hafiflemesiyle artan talebe üretimin yetmeyeceği endişesi fiyatları artırıyor.

Uzmanlar, küresel bazda özellikle enerji arz ve tedariğinde yaşanan sıkıntılarla risk algısının arttığını belirterek, buna paralel piyasalarda oynaklığın yüksek seyrettiğini bildirdi.

Bugün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın ​​​​​​​konuşmasının yanı sıra, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve Dallas Fed imalat aktivite endeksi verilerinin takip edileceğini belirten uzmanlar, yüzde 1,44 seviyesinde bulunan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin seyrinin de yatırımcıların odağında bulunmayı sürdüreceğini kaydetti.

VİDEO: MB'NİN FAİZ İNDİRİMİ NE ANLAMA GELİYOR?

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...