Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Mayıs 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 27 Mayıs Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Mayıs 2021 dolar - euro fiyatları)

kuru 8,40-8,50 arasındaki dalgalı hareketini sürdürürken, piyasalarda ABD enflasyonuna yönelik endişeler yön verici olmaya devam ediyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Salı günü piyasalarda yaşanan satış dalgasıyla 8,48'e kadar yükselen dolar/TL dün yatay bir gün geçirdi ve 8,46 sviyelerinde dalgalandı.

Dolar/TL'de bugün 8,44'ün üzerindeki seviyeler korunuyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesi 10,39'un üzerine çıkan /TL ise 10,32 düzeyinde el değiştiriyor.

Dolar endeksi dün yüzde 0,5'lik artışla 90,1 seviyesinden kapanmasının ardından bugün yeniden 90 kritik eşiğinin hemen altında hareket ediyor.

ABD EKONOMİSİ İLK ÇEYREKTE YÜZDE 6,4 BÜYÜDÜ 

ABD Ticaret Bakanlığı, ocak-mart dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine ilişkin ikinci tahminleri açıkladı.

Buna göre, ABD'de GSYH yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 6,4 arttı. Söz konusu dönemde GSYH verisinde revizyona gidilmezken, piyasa beklentisi ekonominin ilk çeyrekte yüzde 6,5 büyümesi yönündeydi.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs salgını sonrası ekonomilerdeki toparlanmaya ilişkin belirsizlikler ve enflasyon endişelerinin dolar endeksinde dalgalanmalara neden olduğunu belirterek, bu durumun gelişmekte olan ülke para birimlerinde de etkisini gösterdiğini söyledi.

VİDEO: BORSADA YÖN NE OLACAK?

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...