Dolar kuru bugün ne kadar? (29 Kasım 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (29 Kasım 2021 dolar - euro fiyatları)

Kasım ayında yapılan faiz indirimi ile birlikte Fed'in varlık alım programlarını azaltım hızını 2 katına çıkaracağı ve faiz artırımını 2022 ortalarından 2022 başlarına çekeceği beklentisi ile geçtiğimiz hafta 13,49 seviyesini gördü.

Küresel piyasalarda corona virüsün yeni Omicron varyantının yarattığı kaygılar nedeniyle cuma günü görülen oynaklık bugün azalırken, TL'de ise faiz indirim süreciyle başlayan değer kaybı trendi devam ediyor.

Geçen haftayı 12,36'dan kapatan dolar/TL, bu sabah 12,85'in üzerine kadar tırmanmasının ardından 12,71'lerde işlem görüyor.

/TL de benzer seyirle 14,34'te seyrediyor.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 96,3 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,5 azalışla 1,1270'ten alıcı buluyor.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ortaya çıkan Omikron varyantına ilişkin akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olduğunu bildirdi.

Bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı konuşmaların yatırımcıların odağına yerleştiğini dile getiren uzmanlar, açıklamalarda para politikalarının geleceğine yönelik ipuçlarının aranacağını kaydetti.

Uzmanlar, Almanya'da enflasyon ve ABD'de bekleyen konut satışları verilerinin de takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 96,9 seviyesinin direnç, 95,7'nin destek konumunda olduğunu söyledi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...