Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Geçtiğimiz haftayı 8,3450'lerden kapatan dolar/TL, sabah saatlerinde 8,44 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Şu dakikalarda ise Merkez Bankası'nın yeni sıkılaştırma adımı sonrası 8,43'ten işlem görüyor. 

Euro/TL de cuma günkü 9,67 düzeyindeki kapanışın ardından bugün 9,80 civarında seyrediyor.

Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) likidite yönetimi çerçevesinde sıkılaştırma adımlarına devam ettiğini, bu kapsamda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sağlanan Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini sıfırladığını belirtti.

Ayrıca, Türk lirası cinsi kira sertifikaları karşılığında kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen gecelik vadeli repo işlemlerinin de durdurulduğunu hatırlatan uzmanlar, genel olarak bankaların söz konusu iki kullanım tutarının yaklaşık 25-30 milyar TL arasında değişebildiğini söyledi.

Uzmanlar, bu düzenleme ile ilgili tutarların gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sağlanmayacak olup daha yüksek maliyetli kaynaklar üzerinden TCMB tarafından sağlanacağını kaydetti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu belirten uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı çalışmaları, yarın ABD'de gerçekleştirilecek başkanlık seçimi ve jeopolitik gelişmelerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olduğunu aktardı.

DOLARDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...