Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Cuma günü 6,50'nin üzerinde kalan dolar/TL, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ve Merkez Bankası'nın açıklamalarının ardından 6,65 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 7,74 lirada seyrediyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları)

Eylül ayının ilk iş gününde, haftaya 6,74 seviyelerini test ederek başlayan dolar/TL, ağustos enflasyon verileri sonrası 6,62'ye kadar indi. TCMB'nin açıklamaları sonrası düşüş güçlendi ve kur 6,52 seviyelerine kadar geriledi.

ENFLASYON SONRASI MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Euro/TL ise 7,74 lirada seyrediyor.

Sert dalgalanmanın özellikle geçen haftanın son iki gününde devam ettiği dolar/TL, yeni haftaya düşük likidite ortamında yükselişle başladı ve bu sabah 6,74 lirayı test etti.

AĞUSTOS AYINDA YATIRIM ARAÇLARI

Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları) - 1 Borsa yılbaşından beri ekside kayıp yüzde 20'yi aştı

Bugün 3 Eylül ABD piyasaları 'Labor Day' (İşçi Günü) nedeniyle kapalı.Avrupa'da da imalat sanayi PMI verilerinin öne çıktığını ifade eden uzmanlar, dolar/TL'de 6,68 ve 6,80 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Dolar kuru bugün ne kadar? (3 Eylül 2018 dolar - euro fiyatları) - 2

Uzmanlar kurdaki oynaklığın TCMB'nin faiz artışı yapmasının beklendiği 13 Eylül'deki toplantısına kadar sürmesini bekliyor. Bu toplantıda 200-250 baz puanlık faiz artırım beklentileri dile getiriliyor.

VİDEO: PROF. DR. ERHAN ASLANOĞLU, ENFLASYON RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ (MERKEZ BANKASI NE HAMLE YAPACAK?)

Sayfa Yükleniyor...