Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Kasım 2020 dolar - euro fiyatları)

Önceki hafta Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından 7,52 liraya kadar gerilen dolar, geçen hafta önce 8 liranın üzerine çıktı. Ardından ise 7,78 liraya kadar geriledi. Haftayı ise 7,83 seviyesinden kapattı.

3. ÇEYREKTE BÜYÜME BEKLENTİYİ AŞTI

Türkiye ekonomisi corona virüs salgınının olumsuz etkilerinin daha az hissedildiği ve toparlanma ivmesinin kaydedildiği yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 büyüme kaydetti.

Üçüncü çeyrek büyüme verisinin ardından yeni haftanın ilk gününde, dolar/TL 7,82'de seyrediyor. Euro/TL ise 9,38'den işlem görüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun normalleşme adımlarına devam ettiğini bildiren uzmanlar, bankaların, yurt dışında yerleşik finansal kuruluşlara yapacakları TL plasmanlar, TL depo, TL repo ve TL kredilerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 2,5'i kadar uygulanacağını ifade etti.

Uzmanlar, hafta genelinde yurt içinde perşembe günü enflasyon, dünya genelinde ise salı günü imalat sanayi, perşembe günü hizmet sektörü PMI verileri ile, cuma günü ABD'nin istihdam raporu izlenecek.

VİDEO: DÖVİZ KURLARINDA HAREKEKTLİLİK SÜRECEK Mİ?-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...