Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

kuru, TCMB'de yaşanan yönetim değişikliği sonrası yukarı yönlü hareketinin ardından Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun mesajlarıyla geriledi.

Haftaya 8,07'den başlayan dolar/TL bugün 8,4510 seviyesine yükselmesinin ardından 8,30'a kadar indi. /TL ise 9,77 seviyelerinde değerleniyor. 

KAVCIOĞLU: FAİZİ ENFLASYON ÜZERİNDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Merkez Bankası Genel Kurulu'nda konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyonda kalıcı düşüş oluşana kadar politika faizini enflasyon üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız" dedi.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçen hafta yüzde 1,75'i test eden ve yüzde 1,62 seviyelerinde dengelenen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, ivme kazanan yükselişiyle yeniden yüzde 1,75'e çıktı. Dolar endeksi ise 93,0 ile Kasım 2020'den beri gördüğü en yüksek seviyeyi gördü. Euro/dolar paritesi de bir önceki kapanışın hemen altında 1,1763 seviyesinde dengelendi.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında artan vaka sayıları nedeniyle sıkılaştırılan tedbirler ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin Türk lirası varlıkları üzerinde baskıya neden olduğunu söyledi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

VİDEO: GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Sayfa Yükleniyor...