Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Döviz piyasasında aşağı yönlü hareket devam ediyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 4,45'in, euro 5,20'nin altına indi.

Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası'nın art arda yaptığı hamleler sonrası dolarda düşüş sürüyor. 

Bankalararası piyasada güne 4,55 civarında başlayan  dolar/TL 4,4477'ye kadar geriledi. Dolar dün 4,63'ün üzerini görmüş ancak bu seviyede tutumanamıştı.

Euro/TL de benzer şekilde yönünü aşağı çevirdi. Euro 5,20'in altına indi. 

Londra'daki temaslarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Londra’daki temaslarımız çok verimli geçti. Yatırımcı ilgisi büyük" ifadesini kullandı. Açıklama dolardaki düşüşe destek verdi.

Uzmanlar, ABD'den yapılan açıklamaların ticaret savaşı endişelerini artırdığını belirterek, İtalya'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle yatırımcıların güvenli liman olarak görülen finansal araçlara yöneldiğini kaydetti. 

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 4,60'ın altında kalındığı sürece 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini bildirdi. 

Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları) - 1

EURO/DOLAR 10 AYIN DİBİNDE

Euro, İtalya'da derinleşen siyasi krizin etkisiyle dolar karşısında 10 ayın dip seviyesini görürken, yatırımcılar seçimlerin tekrarının ardından İtalya'da ortak para birimi euroya karşı bir hükümetin başa geçeceğinden kaygılanıyor.

Dolar karşısında dün 1.1510 ile 10 ayın en düşüğünü gören euro bugün 1,15 civarında işlem görüyor. Ay başından bu yana euroda değer kaybı yüzde 4,5'i buldu.

VATANDAŞA GÖRE TL'DEKİ DEĞER KAYBININ SEBEBİ (ANKET)

Sayfa Yükleniyor...