Dolar kuru bugün ne kadar? (4 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 4 Eylül 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (4 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları)

ABD-Çin ticaret savaşının yarattığı küresel riskten kaçış baskısına Arjantin'in sermaye kontrollerine gitmesi de eklenirken enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından biraz gevşeyerek dünü 5,72 seviyelerinde kapatan dolar/TL, bu sabah 5,66 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Dün açıklanan verilere göre ağustos enflasyonu beklentinin altında gerçekleşti. Tüketici fiyatları, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,86 artış gösterirken, baz etkisi nedeniyle yıllık TÜFE yüzde 16,65'ten yüzde 15,01'e geriledi.

Dolar kuru bugün ne kadar? (4 Eylül 2019 dolar - euro fiyatları) - 1

Euro/TL ise 6,23 seviyesinde yer alıyor.

BREXIT OYLAMASINI MUHALEFET KAZANDI (HABERE GİT)

İngiltere'de muhalefet, anlaşmasız Brexit'i önlemeye dönük kritik bir oylamayı kazandı. Parlamento'da gündem belirleme yetkisi muhalefete geçti. Parlamento anlaşmasız Brexit'i önlemek için toplanacak.

Uzmanlar, yurt içinde ağustos ayı enflasyon verilerinin piyasa beklentilerinden daha olumlu gerçekleştiğini ve gözlerin 12 Eylül'deki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildiğini belirtti.

Uzmanlar, yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında Euro Bölgesi ağustos ayı hizmet sektörü PMI ve ABD'de temmuz ayı dış ticaret dengesi verileri ile ABD Merkez Bankası Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirtti.

Brexit gelişmelerinin de gündemin odağında olduğunu ifade eden uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 5,70'in altında kapanışlar olması durumunda düşüşün ivme kazanacağını ve 5,60'ın gündeme geleceğini söyledi.

VİDEO: HAZİNE PANDA BOND İHRACI İÇİN ÇALIŞIYOR

Sayfa Yükleniyor...