Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Ağustos 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 6 Ağustos 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Ağustos 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL, bankalararası piyasada 5,53 civarında işlem görüyor.

TCMB dün yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına, aynı zamanda TCMB nezdinde dolar cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan faiz oranının 100 baz puan indirilerek yüzde 1 olarak belirlenmesine karar verdi.

Merkez Bankası ayrıca ayrıca döviz karşılığı TL swap işlemlerinin, geleneksel ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verildiğini duyurdu.

Euro/TL ise 6,18 civarında yer alıyor.

Uzmanlar, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin gelişmelerin piyasaların odağında olduğunu bildirdi. Çin yuanının dolar karşısındaki değer kaybını sürdürmesi ve 2008'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi sonrası ABD Hazine Bakanlığı Çin'i resmen "döviz manipülatörü" ilan etti. 

Çin Ticaret Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada ise Çinli şirketlerin ABD’den tarım ürünleri alımının geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

İki ülke arasında artan gerilimin piyasalardaki risk algısını yükselttiğini belirten uzmanlar, güvenli liman olarak görülen varlıklara talebin arttığını ifade etti. 

Uzmanlar, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de, JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini, teknik açıdan dolar/TL'de 5,5290 ve 5,4860'ın destek, 5,6050'nin direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi. 

VİDEO: DOLARIN DÜŞMESİNİ SAĞLAYAN SWAP NEDİR? (MART 2019)

Sayfa Yükleniyor...