Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Aralık 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Aralık 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL, bu sabah Huawei'nin sahibi Ren Zhengfei'nin kızı ve şirketin Mali İşler Direktörü (CFO) Meng Wanzhou'nun, ABD'nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıyla Kanada'da tutuklanmasının küresel risk iştahını azaltmasının etkisiyle yükselişe geçti.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,67 değer kazancıyla 5,38 seviyesinde işlem görüyor.

Dün 5,4537'ye kadar yükselen dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2019 Yılı Para ve Kur Politikası Raporu'nun ardından Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin (FİKKO) ikinci toplantısına ilişkin yapılan yazılı açıklamanın etkisiyle düşüşe geçti.

Açıklamada, özellikle para ve maliye politikalarındaki sıkı duruşa devam edileceği ve Yeni Programı eylemlerinin bu çerçevede gerçekleştirileceğinin vurgulanmasıyla dolar/TL, 5,3102'ye kadar gerilemesinin ardından günü önceki kapanışa göre yüzde 1,14 azalışla 5,3282'den tamamladı.

Euro/TL de 6,06'nın üzerinde seyrediyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,15 azalışla 1,1328, dolar endeksi yüzde 0,03 artışla 97,1 seviyesinde bulunuyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) toplantısı ve ABD'de yoğun veri akışının takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,25'in destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,50'nin güçlü direnç olarak izleneceğini kaydetti. 

VİDEO: ALTINDA 2019 BEKLENTİLERİ

Sayfa Yükleniyor...