Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Aralık 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Aralık 2021 dolar - euro fiyatları)

geçtiğimiz hafta 13,90 liraya doğru 2 kez hamle yaptı ancak bu yükselişlerin önü Merkez Bankası'nın müdahaleleriyle kesildi.

Merkez Bankası, geçen çarşamba ve cuma günleri döviz piyasasına doğrudan satış yoluyla müdahale ettiğini bildirdi.

Geçen haftayı 13,70 civarında tamamlayan dolar/TL, yeni haftada 13,80'lerde seyrediyor. /TL ise hafif eksiye dönerken 15,58 düzeyinde işlem görüyor. 

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 96,3 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,3 azalışla 1,1280'den alıcı buluyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son zamanlarda şahinleşen tonu ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında Omicron varyantının yarattığı belirsizliklerin küresel dolar talebini artırdığını ifade etti.

BORSA İSTANBUL'DA YENİ TARİHİ ZİRVE

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, 1.925,07 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,32 ve 6,12 puan değer kazanarak 1.916,53 seviyesine çıktı. Toplam işlem hacmi 15,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Yurt içinde dolarda 13,85 liranın aşılması durumunda gözler yine Merkez'e çevrilecek. Bu seviyede yine bir doğrudan müdahale gelip gelmeyeceğine bakılacak.

Bugün Merkez Bankası Reel Kur Endeksi verisi takip edilecek. Ayrıca TCMB, Aylık Fiyat Gelişmeleri raporu ile geçen hafta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarını değerlendirecek.

Yurt dışında ise Almanya fabrika siparişleri verisi izlenecek.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...